Discussion:
Clients not responding to WSUS
(too old to reply)
Lawrence Garvin [MVP]
2010-05-05 14:01:43 UTC
Permalink
Raw Message
I'm having some major issues with trying to have my client workstations
report to the WSUS server, yet no lucky. I've done almost everything on
this board, but yet, seem to have no luck. Anyone willing to help?
Provide a description of your environment . . . would be a good starting
point.

Describe what you have done to try to identify/remediate the situation . . .
would be another.

Finally, run the Client Diagnostic Tool on one of those clients and post the
results.
--
Lawrence Garvin, M.S., MCITP:EA, MCDBA, MCSA
Principal/CTO, Onsite Technology Solutions, Houston, Texas
Microsoft MVP - Software Distribution (2005-2010)

My Blog: http://onsitechsolutions.spaces.live.com
Microsoft WSUS Website: http://www.microsoft.com/wsus
My MVP Profile: http://mvp.support.microsoft.com/profile/Lawrence.Garvin
k9chopper
2010-05-06 10:24:28 UTC
Permalink
Raw Message
Hi Lawrence,
Thanks for replying.

Running Windows Server 2003. Installed WSUS and created a GPO pointing
to the WSUS Server. Although, none of the client computers seem to be
recognized.

Once I return to the job site tomorrow morning, I will post the results
of the Client Diagnostic Tool. Thanks for offering to help.
--
k9chopper
------------------------------------------------------------------------
k9chopper's Profile: http://forums.techarena.in/members/215206.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/server-update-service/1332814.htm

http://forums.techarena.in
k9chopper
2010-05-10 21:19:55 UTC
Permalink
Raw Message
This is the results from the Client Diag Tool

This version is WSUS 2.0

Checking AU Settings
AU Option is 4: Scheduled Install . . . . . .. . . . . PASS
Option is from Control Panel

Checking Proxy Configuration
Checking for winhttp local machine Proxy settings . . . PASS
<Direct Connection>
Winhttp local machine Proxy . . . . . . . . . . NONE
Winhttp local machine ProxyBypass . . . . . . . NONE
Checking User IE Proxy settings . . . . . . . . . . . . PASS
User IE Proxy . . . . . . . . . . . . . . . . . NONE
User IE ProxyByPass . . . . . . . . . . . . . . NONE
User IE AutoConfig URL Proxy . . . . . . . . . NONE
User IE AutoDetect
AutoDetect not in use

Checking COnnection to WSUS/SUS Server
AU does not have Policy Set
AU does not have Policy Set
UseWuServer is disabled . . . . . . . . . . . . . . . . FAIL
--
k9chopper
------------------------------------------------------------------------
k9chopper's Profile: http://forums.techarena.in/members/215206.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/server-update-service/1332814.htm

http://forums.techarena.in
Lawrence Garvin [MVP]
2010-05-11 14:20:01 UTC
Permalink
Raw Message
Post by k9chopper
This is the results from the Client Diag Tool
AU does not have Policy Set
AU does not have Policy Set
--
Lawrence Garvin, M.S., MCITP:EA, MCDBA, MCSA
Principal/CTO, Onsite Technology Solutions, Houston, Texas
Microsoft MVP - Software Distribution (2005-2010)

My Blog: http://onsitechsolutions.spaces.live.com
Microsoft WSUS Website: http://www.microsoft.com/wsus
My MVP Profile: http://mvp.support.microsoft.com/profile/Lawrence.Garvin
Loading...